Oman tyylin mukaisen suojakuoren löytäminen omalle kännykälle voi olla vaikea tehtävä. Erilaisille puhelinmalleille vaaditaan omat suojakuoret, joten löytämäsi hieno suokauori ei sitten välttämättä sovikaan juuri sinun puhelimellesi. Ratkaisuna voi toimia suojakuorien maalaaminen omatoimisesti. Matkapuhelimen suojakuorien maalaus tekee kännykästästäsi todella ainutlaatuisen näköisen. Ei ole mitenkään välttämätöntä etsiä kaupoista omaa mieleistä suojakuorta, joka sopisi juuri sinun puhelinmalliisi, vaan voit valita minkä tahansa puhelimeesi sopivan suokauoren ja pintakäsitellä sen juuri sellaiseksi kuin haluat. Urheilufanaatikko voi maalata vaikka oman suosikkijoukkeen logon ja kannustustekstin kuoreen tai innokas kolikkopelien ystävä voi taiteilla Kolikkopelit mobiili -suosikkipelinsä pelikolikkoikonin kuoreensa. Vain oma luovuus on rajana aihetta valitessaan.

Miten maalata omat suojakuoret?

Aloita maalaustyö ensin pohjustamalla kuoret. Suojakuoren muovipinta tulee karhentaa hienorakeisella hiomapaperilla. Tämä varmistaa pohjamaalin tarttuvuuden. Ruiskuta tasainen kerros pohjamaalia. Valitse tuotteeksi muovipinnoille tarkoitettu pohjamaalituote, joka varmistaa pintamaalin hyvän tarttumisen. Varmista, että pohjamaali on täysin kuivunut ennen pintamaalausta.

Pintamaalaus tehdään tarkalla kynäruiskulla. Maaliksi tulee valita vesiohenteinen tuote. Valmiita ruiskumaaleja on runsaasti markkinoilla ja niistä tulee valita kynäruiskuun sopiva tuote. Pipettipulloisssa myytävät maalit on helppo ohentaa sopivan juokseviksi vedellä. Pitkän linjan ammattilaiset suosivat usein taiteilijoille tarkoitettuja vesiohenteisia akryylimaaleja. Näitä tuubissa myytäviä maaleja on helppo ohentaa ja kokemuksen myötä niiden käytöstä tulee helppoa ja sujuvaa. Akryylimaalit ovat myös hieman edullisempia kuin valmiit kynäruiskumaalit.

Maalaa haluamasi kuvio vapaasti tai käytä apuna maskifilmiä. Filmin avulla voidaan peittää ne kohdat, joita ei haluta maalattavan. Tällaisena suojafilminä voi toimia tarrakalvo ja teippimuovi. Erityisiä maskifilmejä on myös saatavilla hieman kalliimmalla hinnalla. Maalaustarkoitukseen tehdyillä maskifilmeillä on heikompi liimatausta, jolloin se ei irrota pinnassa olevaa maalia pois otettaessa. Ruiskulla ei ole aina mahdollista tehdä kaikkea. Aivan pienet yksityiskohdat kannattaa maalata siveltimellä. Tähän tarkkuutta vaativaan sivellinmaalaukseen sopii parhaiten näädän karvasta tehdyt siveltimet. Kun olet saanut koko kuoren kuvion valmiiksi, anna sen kuivua kunnolla. Tämä vaatii yleensä vähintään kaksi vuorokautta.

Viimeinen työvaihe on lakkaus. Se antaa hyvän suojapinnan ja kulutuksenkestävyyttä. Lakan avulla voidaan vielä vaikuttaa lopputulokseen korjaamalla epätasaisuuksia ja peittää pieniä virheitä. Yleisesti käytetty lakkatyyppi on autolakka, mutta muista aina testata yhteensopivuus alle jäävän maalin kanssa. Jotkut vahvat lakat voivat tunkeutua maalipinnan läpi ja saada aikaan niin sanotun kiehumisefektin, joka aiheuttaa kuplimista maalipinnassa.

Anna kuorten lakkauksen jälkeen niin ikään kuivua kaksi vuorokautta. Tämän jälkeen voit alkaa käyttää ainutlaatuisia suojakuoriasi puhelimen suojana.